ora:     Top stiri:
   
 

SIMFONIA LALELELOR - PITESTI 2008 -INAUGURARE

Avancronica evenimentelor pe scurt

www.simfonialalelelor-pitesti.ro


Simfonia Lalelelor 2008 Pitesti - editia 31 2008, program oficial, istoria lalelei, istoria expozitiei, marturii filmate, fotografii, documentar, video, presa, imagini, sarbatoarea florilor, judetul Arges, municipiul Pitesti; Numele stiintific al lalelelor este de origine persana, venind de la termenul „tulben”, care înseamna „turban”, ca aluzie la asemanarea cupei florale cu traditionalele turbane.
A 31-a editie a Simfoniei Lalelelor s-a remarcat prin cel mai mare numar de participanti de peste hotare, aproape 80 de delegatii din strainatate, dar si prin carul alegoric, de care primarul Pendiuc a tot vorbit în ultimii ani. 2000 de flori, multa verdeata si trei zile de munca…atât a durat realizarea carului alegoric.
Mii de oameni s-au adunat în fata Casei Cartii pentru a asista la deschiderea oficiala a Simfoniei Lalelelor. Pe o scena special amenajata au urcat oaspeti de peste hotare si din tara, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene. Pe podium s-a gasit loc pentru doi candidati la Primaria Pitesti (Tudor Pendiuc - PSD si Gheorghe Fratoaica - PD-L) si pentru trei candidati la sefia Consiliului Judetean (Constantin Nicolescu - PSD, Cristian Boureanu - PD-L si Adrian Miutescu - PNL). Asa ca…la Simfonia Lalelelor nu a lipsit culoarea politica…

1000 de copii au dat startul simfoniei
Aproape 1000 de copii au fost vineri dis-de-dimineata în fata Primariei Pitesti pentru a participa la Parada Florilor. Scolarii au urmat carul alegoric pâna la Casa Cartii, unde a fost organizata expozitia. În costumatii, care mai de care mai haioase, copiii au înveselit multimea de oameni, aflata la spectacolul florilor.

Cadouri de la expozanti
Expozitia de la Casa Cartii a fost vizitata de primarul Pendiuc alaturi de ambasadorul SUA si celelalte delegatii. Invitatii au primit flori de la expozanti, iar dirijorul Orchestrei Filarmonicii Pitesti Dragos Oprea a interpretat „live“, „Primavara“ (din „Anotimpurile“) de Antonio Vivaldi.

Au intrat în Cartea Recordurilor
5.300 de elevi au dansat, pe melodia celebrei trupe pitestene Simplu, „Mister Originality“, pentru a intra în Cartea Recordurilor. Actiunea a fost desfasurata în colaborare cu Primaria Pitesti, Centrul Cultural si Inspectoratul Scolar Arges.
Cei 5300 de elevi au fost costumati cu tricouri albe, inscriptionate cu Simfonia Lalelelor, iar pe spate fiecare copil a fost numerotat de la 1 la 5300. Coordonatorul actiunii a fost Alfred Schieb, antrenor de dans sportiv la Centrul Cultural Pitesti, multiplu campion national si arbitru international de dans sportiv.

Decernarea premiilor
Primarul Tudor Pendiuc a organizat vineri seara gala de decernare a premiilor “ Simfonia Lalelelor” editia a 31-a. Festivitatea de premiere a avut loc la restaurantul Star de la Budeasa, unde au venit toti invitatii municiplitatii. Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, delegatiile din strainatate, expozantii, sponsorii si reprezentantii municipalitatii au primit diplome si simbolul simfoniei…

Spectacol
Sâmbata seara organizatorii au pregatit un spectacol în Piata Revolutiei, care s-a încheiat cu un foc de artificii. Spectacolul a fost sustinut de Taraful Zavaidoc, Ansamblul de copii Zavaidoc, George Nedelea, Valentin Grigorescu, Pusa Zavaidoc, Tiberiu Haragus, Grupul folk P620, Dorin Ochenatu, si formatiile DJ PROJECT, HI-Q, IRIS si LOREDANA GROZA (cu taraful Agurida).
Primarul Tudor Pendiuc a organizat vineri seara gala de decernare a premiilor “ Simfonia Lalelelor” editia a 31-a. Festivitatea de premiere a avut loc la restaurantul Star de la Budeasa, unde au venit toti invitatii municiplitatii. Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, delegatiile din strainatate, expozantii, sponsorii si reprezentantii municipalitatii au primit diplome si simbolul simfoniei…Sâmbata seara organizatorii au pregatit un spectacol în Piata Revolutiei, care s-a încheiat cu un foc de artificii. Spectacolul a fost sustinut de Taraful Zavaidoc, Ansamblul de copii Zavaidoc, George Nedelea, Valentin Grigorescu, Pusa Zavaidoc, Tiberiu Haragus, Grupul folk P620, Dorin Ochenatu, si formatiile DJ PROJECT, HI-Q, IRIS si LOREDANA GROZA (cu taraful Agurida).

Sursa: Esential.info.ro

 

Simfonia Lalelor 2008 Pitesti editia 31 - Foc artificii

 

Simfonia Lalelor 2008 Pitesti editia 31 - Concert in Piata Revolutiei

 

Simfonia Lalelor 2008 Pitesti editia 31 - Pitestiul a intrat in Cartea Recordurilor

IMAGINI SIMFONIA LALELOR 2008

ORA: 10:00 - 18 APRILIE 2008 - PITESTENII S-AU ADUNAT IN FATA PRIMARIEI
Click pe poze pentru a le mari!
ORA: 10:15 - 18 APRILIE 2008 - SUTE DE COPII S-AU ADUNAT IN FATA PRIMARIEI PENTRU PARADA
Click pe poze pentru a le mari!
ORA: 10:25 - 18 APRILIE 2008 - SOSIREA INVITATILOR SI DELEGATILOR
Click pe poze pentru a le mari!
ORA: 10:30 - 18 APRILIE 2008 - INCEPEREA PARADEI FLORILOR
Click pe poze pentru a le mari!
ORA: 10:40 - 18 APRILIE 2008 - PARADA FLORILOR (traseu Primaria Pitesti - Casa Cartii)
Click pe poze pentru a le mari!
ORA: 10:45 - 18 APRILIE 2008 - PARADA FLORILOR (traseu Primaria Pitesti - Casa Cartii)
Click pe poze pentru a le mari!
ORA: 10:55 - 18 APRILIE 2008 - PARADA FLORILOR (traseu Primaria Pitesti - Casa Cartii)
Click pe poze pentru a le mari!
ORA: 11:10 - 18 APRILIE 2008 - DISCURSUL OFICIALITATILOR, DELEGATILOR SI INVITATILOR (Casa Cartii) - A prezentat Cristina Munteanu
Click pe poze pentru a le mari!
ORA: 11:20 - 18 APRILIE 2008 - SIMFONIA LALELELOR - EDITIA XXXI-A A FOST OFICIAL DESCHISA
Click pe poze pentru a le mari!
ORA: 14:35 - 18 APRILIE 2008 - 5300 DE COPII SE PREGATESC PENTRU A INTRA IN CARTEA RECORDURILOR
Click pe poze pentru a le mari!
ORA: 15:45 - 18 APRILIE 2008 - 5300 DE COPII REPETA PENTRU MARELE EVENIMENT
Click pe poze pentru a le mari!
ORA: 16:00 - 18 APRILIE 2008 - MARELE EVENIMENT INCEPE! COPIII DANSEAZA!
Click pe poze pentru a le mari!

 

 

 

Ajuta si tu! Doneaza 1 Euro pentru a ajuta la dezvoltarea portalului municipiului Pitesti

  Copyright 2013 ©
Oferte turistice Pensiunea Danvi - Nucsoara Oferte litoral 2011 www.digitalpitesti.ro - Un portal pentru pitesteni